arama

Salonunuzu Geniş Gösterecek Dekorasyon Önerileri

Evimizin Salon Kısmının Bizler İçin Önemi

Salonlar bir evin en önemli bölümleri arasında yer almaktadır. Çünkü çoğunlukla burada vakit geçiririz ve eşyalarımızın büyük bir bölümü bu kısımda bulunmaktadır. Burada kendimiz ve ailemizden başka, yakın arkadaşlarımız, komşularımız ve çeşitli misafirlerimizle güzel bir vakit geçirmeye çalışırız. Bu alanın güzel görünmesini sağlamak için de dolayısıyla bu alanda eşyaları en iyi şekilde uyumlu kullanmak ve dekore etmek de önemlidir.

Ev salonlarında dekorasyon aşamasında genellikle beklentimiz, salonumuzu daha geniş gösterecek bir dizaynı elde edebilmektir. Bu bizlere daha rahat ve ferah bir ortamda bulunma hissini verecektir. Çoğu zaman geniş bir salon elde edebilmek için daha iyi bir evde oturmak ya da daha çok masraf yapılması gerektiğini sanırız. Ancak bu tamamen doğru bir algı değildir. Çünkü bulunduğumuz pek çok yeri birkaç önemli dokunuşla daha geniş bir görünüme kavuşturabiliriz.

Salonumuzu Daha Geniş Nasıl Gösterebiliriz?

Daha geniş görünüme sahip bir salon oluşturabilmek özellikle renklerin gücünden yararlanabiliriz. Bunu yaparken koyu renkler değil ancak açık renkleri tercih etmek daha yerinde olacaktır. Salon içi duvarların dekorasyon yapılırken açık tonlarda bir renk yapısında olmasının yanı sıra eşyalarımızın bir kısmını da bu doğrultuda belirleyebiliriz. Ancak her şeyi tamamen açık renk kullanmaktan ziyade küçük eşyaların bir kısmını da koyu renklerden seçerek kullanabiliriz. Bundan başka tablo ya da mobilya gibi eşyaların büyüklük ölçütlerinden yararlanarak salona uygun bir şekilde yerleştirebiliriz. Bu sayede baktığımız zaman sanki odanın geniş bir yapıda olduğu hissini oldukça yansıtabilmiş oluruz.

Salonu Geniş Gösteren Diğer Önemli Faktörler

Birçok insan dekorasyon aşamasında özellikle ev zeminini belirlerken bunun tek tip olmasına dikkat ederler. Çünkü bu zemin yapısı evin tüm ortamına aynı şekilde yayılacağından dolayı normalde yeterince büyük olmayan salonları da geniş bir görünüme kavuşturan ince noktalardan biri olmaktadır. Yine ayrıca salonlarımızda ki eşyaların konulma düzenine de dikkat etmek gereklidir. Çünkü bu eşyaları çok sıkışık bir şekilde yerleştirirsek bu salonun yeterince geniş görünmesini engelleyen bir hal alır. Bundan dolayı eşyaları belirli aralıklar bırakarak birbirlerine çok fazla yakın olmayacak şekilde ayarlamak da oldukça önemlidir.

etiketlerETİKETLER

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.