arama

Genel Ev Temizliği Nasıl Yapılır? Püf Noktalar

Genel ev temizliği yapmaya başlamadan önce bu yazıyı okuyacağınız için şanslısınız. Çünkü ev temizliğinde birçok püf nokta vardır. Bu yazıda aklınızdaki tüm sorulara cevap bulabileceksiniz.
genel ev temizliği nasıl yapılır

Düzenli genel ev temizliği yapmanız işinizi her zaman kolaylaştıracaktır. Çünkü uzun aralıklar ile ev temizliği yaptığınızda verdiğiniz ara kadar da eviniz kirlenecektir. O yüzden işinizi kolaylaştırmak için haftada 2-3 gün genel ev temizliği yapabilirsiniz. Bir diğer önemli nokta ise ev temizliğine nereden başlanılmalı ve sırası nasıl olmalıdır? Bunun için madde madde genel ev temizliği açıkladım.

1- Mutfak Zemin Temizliği

genel zemin temizliği

Mutfaklarda kirlenen şeyler sadece tabaklar, kaşıklar veya ocak değil zeminlerde kirlenmektedir. Sıvılar, yere düşen parçalar her zaman göze batmasa da yerleri çöplüğe çevirebilir. Mutfakta bu nedenden dolayı elimizin altında yer alacak bir faraş yada kürek ile bunlar kolaylıkla temizlenebilir. Bu kapsamda bir tüye verecek olursak eğer, açık zeminler en ufak kırıntıyı dahi göstererek kötü bir görünüm olmasını sağlayabilir. Sürekli olarak zemin temizliği gerçekleştirmeyi kendinize bir sıkıntı görmüyorsanız yere dökülen en ufak kırıntıları dahi temizlemelisiniz. Bu sayede zeminler de dilediğiniz gibi tek renk veya açık renk olarak döşeyebilirsiniz.

Ufak kırıntıları sizleri rahatsız ediyor ve tüm hayatınızı temizliğe adamak istemiyorsanız yerleri desenli karolarla kaplayabilirsiniz. Bu sayede mutfak zeminleri günde tek sefer olarak temizlenebilir. İz bırakan sıvıları veya ufak kırıntıların görülmemesinde bu karolar oldukça ustadır.

2- Tuvalet Temizliği

genel tuvalet temizliği

En dikkatli olunması gereken yerlerden biri de tuvaletlerdir. Hijyen konusunda ve sağlık açısında önemi büyük. Her kullanımda tuvaletlerde mutlaka sifon çekilmelidir. Tuvalet fırçası gerekli durumlarda kullanılmalı ve çocuklara bu alışkanlıklar erken yaşlarda öğretilmeli. Klozet haftada bir kez çamaşır suyu yada kuvvetli bir temizlik maddesi ile yakınmalı. Bu temizlik kalabalık bir aileniz varsa sıklıkla yapılmalıdır.

3- Banyo Temizliği ve Kireç Problemi

genel banyo temizliği

İki haftada bir kez lavabo, klozet ve küvet armatürleri kireç sökücü ile temizlenmelidir. Yılda bir iki yada iki kere de bu yüzeysel kireç temizliği dışında armatürlerlerin uç bölümlerinde yer alan perlatör takımları sökülerek detaylı bir şekilde temizlenmeli. Lavaboların da kireç sökücü gibi kimyasallardan uzak durmak istiyorsanız eğer sirke ile de bu işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

4- Cam Temizliği

genel cam temizliği

Cam temizliğini her hafta gerçekleştirmenize gerek yok.  Yakın çevrede bir inşaat yada yağmur yağmadı ise camlarınız dikkat çekecek boyutlarda kirlenmez. Camlarınızı bu gibi durumlar yok ise ayda bir kez sili. Konu komşu ne der diye temizliği takıntı haline dönüştürmeyin. Zira bu gibi durumlarda camlar ne kadar temizleseniz de tekrar kirlenecektir. Bun için kendinizi yormanıza gerek yok. Ayda bir gerçekleşen temizlik ile camlarınız pırıl pırıl bir görünüm kazanacaktır.

Okuduğunuz gibi genel ev temizliği gözünüzü korkutmasın. Burada en önemli nokta ise temizliğin düzenli yapılmasıdır. Genel ev temizliği ile daha kalıcı ve inatçı lekelerden kurtulmuş olursunuz. Daha fazla temizlik önerileri için ekranı aşağı kaydırmaya devam edebilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.