arama

Kiler Düzeni İçin Pratik Öneriler

kiler düzeni için pratik öneriler

Kilerler evlerde önemli alanlar içinde yer alır ama en çok kiler düzeni zor gelir. Özellikle kışlık yiyeceklerin, konservelerin, kuru bakliyatların ve bozulmayacak yiyeceklerinin saklandığı alanlardır. Düzen içinde değilse yiyeceklerin bozulması, son kullanma tarihlerinin geçmesi, küflenmesi, böceklenmesi kaçınılmaz olur. Düzen içinde olan kilerlerde neyin nerde olduğu, nasıl kullanılacağı ve ne zaman tüketileceği kolaylıkla anlaşılabilir. Kilerlerin düzene sokulması için;

Kiler Düzeni Yapmadan Önce

kiler düzeni için pratik öneriler

Öncelikli olarak alanın hangi amaçla ve en çok ne için kullanılacağı konusunda belirlemeler yapılır. Yani bu aşamada kişiler kendi yiyecekleri, evcil hayvanlarının yiyeceklerinin ayrımının nasıl yapılacağı belirlenmelidir. Bu sayede karmaşa içinde acaba köpeğin maması kaldı mı diye sorulan sorularında önüne geçilmiş olunur.

Düzen İçin Rafların Kullanımı Önemlidir

kiler düzeni için pratik öneriler

Raflar kilerlerin can damarları içinde yer alır. İstifleme ve düzene sokma adına gereklidir. Alanın büyüklüğü, darlığı, oval olması ya da küçük olması dikkate alınarak rafların seçilmesi ya da bir marangoza yaptırılması gerekir. Raflar sabit şekilde dizayn edilebilirsen, yerinden çıkan ya da dönme özelliği bulunan şekilde de tasarlanabilir. Bu detaylar tamamen kiler alanının büyüklüğüne göre değişkenlik gösterir.

Kiler Düzeni İçin En İyi Alanı Belirlemek

Mutfak aletler, konserveler, kuru gıdalar, şişeler, baharatlar ve diğer ürünler nasıl yerleştirilmelidir ve nasıl saklanmalıdır konusunda bir şema hazırlanabilir. Yahut bu konu üzerinde biraz düşündükten sonra eyleme geçilmelidir. Kiler düzenleme konusunda mutfak aletleri oldukça az kullanılıyorsa ulaşılması daha zor bir rafa ya da dolap içine kaldırılabilir.

Kuru gıdalar alınan paketlerinde sizler için dağınık bir görüntü ortaya çıkartıyorsa kesinlikle cam kavanoz içine alınarak yan yana kavanozun içinde ne olduğu gözükecek şekilde saklanmalıdır. Hatta alınan kavanozlar üst üste yerleştirilmeye uygun şekilde seçilirse yer konusunda büyük tasarrufta yapılır. Konserve şişelerinin bazıları raflara sığma konusunda sorun yaratabilir. Bunun içinde dekorasyon adına geliştirilen plastik ya da metal ürünlerin kullanımları yapılabilir. Baharatlar ve otlar uzun süre kullanıma sahip olan ürünlerdir. Bundan dolayı insanlar tarafından yüklü miktarlarda alınabilir.

Yahut insanlar bu ürünleri kendi hazırlayarak saklayabilir. Bunları poşetlere koymak oldukça dağınık bir ortam oluşturur. Bu kapsamda kiler için geliştirilmiş olan baharat takımları kullanılabilir. Baharat takımları boy boy olduğu için elinizdeki baharat 1 kg olsa bile saklama özelliğine sahiptir. İşte böyle sağlıklı bir düzene sahip olabilirsiniz, daha fazla düzen fotoğrafı ve önerileri için beni Instagram‘da takip edebilirsiniz. 🙂

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.